Nieuwe Tweakers-app voor Android?

Door arnoudwokke op donderdag 21 november 2013 14:39 - Reacties (40)
Categorie: -, Views: 16.589

Een gulden regel voor iedereen die veel leest is: als de kop eindigt met een vraagteken, dan is de stelling vermoedelijk niet waar.

En dat is hier ook zo.

Tweakers vindt dat de huidige apps in hun huidige vorm niet zoveel toevoegen. We hebben officiële apps voor iOS en Android en fans hebben onofficiële gemaakt voor onder meer Windows Phone, Symbian en Windows Mobile 6.5, maar veel doen we daar niet aan. Ja, er komt een grafische update van de iOS-app voor iOS 7, maar dat is het dan ook wel.

Waarom dan niet? Laat ik het antwoord vervatten in een voorbeeld. Als we morgen een awesome feature bedenken voor de site en die implementeren we in een paar weken, moeten we dan ook aan de slag om die feature te porten naar de native apps. En dan hebben we er nog maar twee, want ondanks talloze verzoeken van lezers en betrokken bedrijven zijn we nooit begonnen aan een derde app. Het implementeren van een nieuwe feature, zorgen dat het werkt en uitbrengen kost nodeloos veel tijd en moeite en zou een grote druk leggen op ons toch al hardwerkende development-team.
De apps, zo stond een beetje subtiel in de laatste development-update, zullen op termijn uit de stores worden gehaald. Dat wil niet zeggen dat er NOOIT meer apps zullen komen, maar de huidige apps bieden voor ons te weinig toegevoegde waarde. Voordat we weer met een native app komen, moet het echt iets toevoegen.

Maar waarover wil ik dan wel bloggen? Een week geleden heeft een van onze devvers een klein stukje code aan de site toegevoegd. En dat stukje code zorgt ervoor dat een nieuwe feature in Chrome Beta voor Android goed werkt.

Die functie heet 'Add to homescreen'. Als je op Tweakers zit, kan je die optie aantikken en verschijnt een snelkoppeling naar Tweakers op je homescreen. Dat is niets nieuws, maar nieuw is wel dat door het klikken op het icoon de site geopend wordt zonder dat je de browser ziet: alle interface-elementen worden verborgen, waardoor het oogt en zich gedraagt als een app.

In combinatie met de normale site is dat aardig, maar in combinatie met de gloednieuwe responsive beta werkt dat echt super. Ik open de normale app nooit meer, want dankzij deze 'nieuwe app' kan ik alles op Tweakers: forum, video's, dm's, v&a, alles zit erin. Een aardig aantal tweakers zitten al in de beta en zijn er enthousiast over.

Als je nog geen toegang hebt tot de responsive beta, zul je even geduld moeten hebben: een open beta begint binnenkort. Je hebt dan in elk geval iets om je op te verheugen.

(o ja: dit werkt dus alleen in Chrome Beta voor Android. Vermoedelijk komt het snel ook in de stabiele versie, maar dat is nog niet het geval. Bovendien pakt Chrome Beta op Tweakers het juiste plaatje nog niet. Maar ja, het is niet voor niets een beta van Chrome, nietwaar?)

http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagenormal/1385027599.jpeg

Volgende: Datalimieten moeten dood 12-'13 Datalimieten moeten dood
Volgende: Mijn volgende smartphone 11-'13 Mijn volgende smartphone

Reacties


Door Tweakers user acemoo, donderdag 21 november 2013 14:52

De responsive beta ziet er goed uit op dat screenshot.
Dit samen met Add to homescreen zal er ook voor zorgen dat ik vaker tweakers via de telefoon zal bekijken denk ik.

De app beviel me nooit echt goed, maar denk dat responsive wel mooi gaat werken.

Door Tweakers user Pinky-H9, donderdag 21 november 2013 14:52

Hebbe! Lijkt mij beter werken als de "gare" app (Android / IOS)

Door Frank Reinders, donderdag 21 november 2013 14:55

Mooi hoor! Kan ik me nog ergens aanmelden als 'Alpha-tester'?

Door Tweakers user johnydoe, donderdag 21 november 2013 14:56

Overigens werkt ditzelfde trucje ook op Safari in iOS (al een aantal jaar). Dat is ook langzaam mijn vervanger voor de app geworden.

Overigens speelt niet alleen mee dat het sowieso extra werk is om nieuwe/aangepaste features door te voeren naar alle platformen, de apps zijn ook nog eens ooit ontworpen voor oudere versies van Android en iOS. De apps dus eerst upgraden zou het implementeren van nieuwe features sneller maken, maar ja, dan kost dat eerst weer tijd.
Al met al zijn we inderdaad het beste af met de responsive beta, naar mijn mening ook een van de beste implementaties van responsive bij een site van deze schaal.

Door Tweakers user Mag007, donderdag 21 november 2013 15:10

Is het niet een idee om jullie nieuwsfeed toe te voegen aan Google Currents (en de nieuwe Play Kiosk)? Drie kwart van de keren dat ik naar jullie site ga is het vanwege het lezen van het nieuws. Dus voor het lezen vanaf mijn tablet en smartphone zou dat echt een waardevolle toevoeging zijn.

Ik neem aan dat het niet heel ingewikkeld moet zijn om dit voor elkaar te krijgen toch? Zeker niet als je het vergelijkt met het bouwen en up-to-date houden van een app... Voor alle andere keren dat ik naar jullie site surf kan ik dan gewoon de browser gebruiken.

Door Tweakers user afraca, donderdag 21 november 2013 15:48

Het lijkt me een uitstekend plan dit centraler aan te pakken, en tevens jezelf op deze manier toegankelijker te maken vanaf verschilende platformen. Ik kijk er naar uit.

@Mag007, in lijn met het niet teveel toeleggen op een platform, je kan natuurlijk altijd zelf de RSS feeds (een standaard sinds ongeveer '99 ) toevoegen aan Google Currents : http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed

Door Tweakers user wibra, donderdag 21 november 2013 15:58

ik vind de huidige app nochtans goed. mijn favoriete passtime als ik geen spelletje wil spelen.

Door Tweakers user Mag007, donderdag 21 november 2013 16:27

afraca schreef op donderdag 21 november 2013 @ 15:48:
@Mag007, in lijn met het niet teveel toeleggen op een platform, je kan natuurlijk altijd zelf de RSS feeds (een standaard sinds ongeveer '99 ) toevoegen aan Google Currents : http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed
Google Currents is ook beschikbaar op iOS, en hoewel RSS een oplossing zou kunnen zijn, heeft Tweakers een zeer minimale implementatie van RSS doorgevoerd in hun site... Per artikel wordt alleen het introductie deel getoond en afbeeldingen worden ook niet meegestuurd. Ik heb die RSS al een tijdje in mijn Google Currents staan, maar dat is echt geen goede oplossing.

Door Tweakers user thefal, donderdag 21 november 2013 16:42

Misschien nog belangrijker dan dat de interface van de browser wordt verborgen: Het gedraagt zich als een echte app! Ga naar het Recent apps menu en je zal zien dat de site daar apart zal staan van de browser. als je bijvoorbeeld 3 sites hebtdie dit hebben geimplementeerd, dan kan je via Recent Apps switches tussen deze, in plaats van dat je eerst naar de browser moet gaan, daar op het tabbladen knopje klikken en dan switchen.

Door Tweakers user Anoniem: 614, donderdag 21 november 2013 16:44

Voor Windows 8.1 IE11 kun je een shortcut/tile aanmaken waarvan de tile de rss feed pakt.
WPCentral.com heeft hier de stappen:
http://www.wpcentral.com/...ve-tile-your-start-screen
Of 'bouw een website tegel(website tile)'
http://www.buildmypinnedsite.com/nl

Door Tweakers user Ivos, donderdag 21 november 2013 16:44

Vraag aan Arnoud of iemand anders die al toegang heeft: is het mogelijk om de tekstgrootte aan te passen dmv pinchen of een menu? Normaliter kan dit gewoon in chrome, maar gaat dat ook op als de pagina als een home-screen link is geopend?

Ik merk bij sommige (news) apps dat er gewoon te weinig mogelijk is qua aanpassen van de lettergrootte, en dan kom je toch weer uit bij lezen via chrome...


Door Tweakers user Mrjraider, donderdag 21 november 2013 17:20

Het zou eerder fijn zijn als jullie de huidige app eens aanpakken. Om nu een snelkoppeling naar mijn Homescreen te moeten maken om fatsoenlijk tweakers.net te kunnen lezen zie ik mijzelf niet doen en aangezien die browsers zwaarder zijn dan de gewone tweakers.net applicatie

Door Tweakers user Niekfct, donderdag 21 november 2013 17:29

Is het geen idee om gewoon een API beschikbaar te stellen? Zat Tweakers die wel wat in elkaar willen bakken :)

Door Tweakers user thefal, donderdag 21 november 2013 17:34

Het is toch ook mogeljik om de mobiele website in een wrapper te zetten and als apk aan te bieden in de play store? Toegegeven, het is niet altijd even mooi (20 Facebook "apps" in de WP Marketplace, brr) maar het werkt wel en gebruikers hoeven dan geen Chrome te installeren om de nieuwe features toch te kunne gebruiken

Door Tweakers user arnoudwokke, donderdag 21 november 2013 17:47

Zou kunnen en is wmb een prima tussenoplossing. Overigens is er vanaf Android 4.4 geen browser meer in Android behalve Chrome. Fabrikanten mogen er zelf een bouwen, maar ik denk dat de meeste fabrikanten het wel geloven en Chrome meeleveren. Mss Firefox, maar die ondersteunt dit ook volgens mij :)

Door Tweakers user WoutervOorschot, donderdag 21 november 2013 20:20

Op een navigatiebalk van onderen na heeft windows Phone naturlijk al 3 jaar lang 'pin to homescreen' in fullscreen. Dit gebruik ik dan ook sinds ik in de beta zit. Zoals hierboven al aangegeven, het zou leuk zijn als tweakers wat deed met windows 8 livetiles, die ook door websites kunnen worden aangestuurd.

Dat de apps worden afgeschaft vind ik een heel goed plan, ze stellen toch niets voor en het responsive design is heel erg mooi.
Mag007 schreef op donderdag 21 november 2013 @ 15:10:
Is het niet een idee om jullie nieuwsfeed toe te voegen aan Google Currents (en de nieuwe Play Kiosk)? Drie kwart van de keren dat ik naar jullie site ga is het vanwege het lezen van het nieuws. Dus voor het lezen vanaf mijn tablet en smartphone zou dat echt een waardevolle toevoeging zijn.

Ik neem aan dat het niet heel ingewikkeld moet zijn om dit voor elkaar te krijgen toch? Zeker niet als je het vergelijkt met het bouwen en up-to-date houden van een app... Voor alle andere keren dat ik naar jullie site surf kan ik dan gewoon de browser gebruiken.
Dan kunnen ze beter de rss feed vernieuwen met volledige artikelen. Dan kunnen er ook meer gebruikers van genieten ipv alleen google currents gebruikers.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 november 2013 20:23]


Door Tweakers user Geheim49, donderdag 21 november 2013 22:08

Ik start liever een app op dan me browser maarja dan geen tweakers meer voor mij op de telefoon. :(

Door Tweakers user BeefHazard, donderdag 21 november 2013 22:45

Frank Reinders schreef op donderdag 21 november 2013 @ 14:55:
Mooi hoor! Kan ik me nog ergens aanmelden als 'Alpha-tester'?
Als je een Tweakers abo koopt kun je zo beginnen met testen.

Door Tweakers user Haas_nl, donderdag 21 november 2013 22:48

Misschien kan je beter een app maken waarmee men reviews van producten kan maken.
Gewoon stap voor stap uitleggen wat je beste kan doen en op de neus drukken dat je foto's moet maken. Dan met 1 knop alles op tweakers zetten.

Door Tweakers user JoeyPrr, donderdag 21 november 2013 22:55

Geheim49 schreef op donderdag 21 november 2013 @ 22:08:
Ik start liever een app op dan me browser maarja dan geen tweakers meer voor mij op de telefoon. :(
Scheelt ons waarschijnlijk een hoop te-snel getypte reacties zonder onderbouwing ;). Waarom open je liever een app dan een website die je op je homescreen kan pinnen?

Door Tweakers user JoeyPrr, donderdag 21 november 2013 22:56

JoeyPrr schreef op donderdag 21 november 2013 @ 22:55:
[...]


Scheelt ons waarschijnlijk een hoop te snel getypte reacties zonder onderbouwing ;). Waarom open je liever een app dan een website die je op je homescreen kan pinnen?

Door Tweakers user Geheim49, vrijdag 22 november 2013 00:04

Omdat naar mijn eigen mening ik een app fijner vind werken meerdere mogelijkheden heb dan in de browser. Als ik het "Menu" open in een app zie ik de instellingen van de app. In de browser staat het weer ergens verborgen waar ik het meestal niet kan vinden. En ik vind een app veel sneller als je op een wat minder netwerk zit (2G). Ook vind ik over het algemeen dat een browser langzamer is dan een app ookal zie ik eerst een laadscherm. Het voelt gladder aan.

Door Tweakers user RobIII, vrijdag 22 november 2013 00:24

Niekfct schreef op donderdag 21 november 2013 @ 17:29:
Is het geen idee om gewoon een API beschikbaar te stellen? Zat Tweakers die wel wat in elkaar willen bakken :)
Dat heb ik al vaker geroepen; er kan een heleboel door de community opgepakt worden (en dat scheelt dus druk op de schouders van de T.net devvers) als er een (bijv.) OData, REST (JSON en/of XML) of andere interface aangeboden zou worden. Dan is 't alleen maar een kwestie van de data (pricewatch, nieuwsberichten, forum, whathaveyouallemaalnogmeer...) exposen en lekker de rest van de wereld allerlei interessante en leuke "mashups" laten maken. Je moet even uitkijken wat je precies wel en niet "exposed" aan data, maar dat is als 't goed is ook al grotendeels ondervangen in je framework. Kijk naar een Twitter, Facebook maar ook bijvoorbeeld StackOverflow etc. die veel "rauwe data" beschikbaar stellen (al-dan-niet met een "API key" die je moet aanvragen ofzo). Misschien nog wat rate-limiten waar nodig en gaan :Y) Als ik me niet vergis biedt Symfony2, waar T.net volgens mij steeds meer naar toe gaat / is, daar ondersteuning voor (al dan niet native danwel via extensions/plugins/addons o.i.d. -> een bundle dus :X :P ).

[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 november 2013 01:13]


Door Tweakers user Inspector, vrijdag 22 november 2013 07:58

Indien je toegang wilt hebben tot de gesloten responsive beta kun je mij even een DM sturen. Ik denk als de open beta van start gaat dat een hoop Tweakers zullen zien dat juist de responsive website veel omvattender is dan de app ooit zal zijn. Probeer het gewoon eens ;)

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 22 november 2013 09:52

Geheim49 schreef op donderdag 21 november 2013 @ 22:08:
Ik start liever een app op dan me browser maarja dan geen tweakers meer voor mij op de telefoon. :(
Zelfde voor mij. Als het ook voor andere browser werkt is het nog een halve oplossing. Ik ga geen specifieke browser gebruiken omdat een website dat wil afdwingen. Dan maar geen T.net.

Door Tweakers user filenox, vrijdag 22 november 2013 10:45

In Firefox Beta zit er trouwens een gelijkaardige functionaliteit. :)
Lang op de adresbalk drukken -> Toevoegen aan startscherm.

Ik zeg gelijkaardig want in Firefox is het eigenlijk gewoon een snelkoppeling naar de website terwijl er in Chrome ook de adresbalk verdwijnt etc..

Door Tweakers user Rafe, zaterdag 23 november 2013 17:45

Geheim49: de responsive site werkt beter dan de apps ooit hebben gedaan in mijn ervaring.Het forum is eindelijk ook op een prettige manier te bekijken op je mobiel.

-RetroX-: zie bovenstaand en besef dat dit is niet Chrome specifiek is. Je kan op Android ook op app drawer openen, naar widgets gaan en daar de 1x1 bookmark toevoegen aan je homescreen. Het is in essentie hetzelfde :) Op deze wijze krijg ik ook een ander icoontje dan Arnoud krijgt en een bugje noemt.

Door Tweakers user Misha, zaterdag 23 november 2013 21:53

Haas_nl schreef op donderdag 21 november 2013 @ 22:48:
Misschien kan je beter een app maken waarmee men reviews van producten kan maken.
Gewoon stap voor stap uitleggen wat je beste kan doen en op de neus drukken dat je foto's moet maken. Dan met 1 knop alles op tweakers zetten.
Er zijn zat dingen te bedenken waar een app voor gemaakt kan worden, maar moet dat wel? Het moet wel feasible zijn, en voor ons zien we momenteel niet iets wat echt waarde kan toevoegen.
thefal schreef op donderdag 21 november 2013 @ 17:34:
Het is toch ook mogeljik om de mobiele website in een wrapper te zetten and als apk aan te bieden in de play store? Toegegeven, het is niet altijd even mooi (20 Facebook "apps" in de WP Marketplace, brr) maar het werkt wel en gebruikers hoeven dan geen Chrome te installeren om de nieuwe features toch te kunne gebruiken
Het is wat je zelf al zegt: "brr". Ik heb nog nooit een dergelijke app werkt die goed werkt. Het is altijd een bar slechte/mediocre ervaring. Niet iets wat eer doet aan native zijn. Overigens zit je dan ook nog steeds met de support; dat kost domweg veel tijd.
Geheim49 schreef op vrijdag 22 november 2013 @ 00:04:
Omdat naar mijn eigen mening ik een app fijner vind werken meerdere mogelijkheden heb dan in de browser. Als ik het "Menu" open in een app zie ik de instellingen van de app. In de browser staat het weer ergens verborgen waar ik het meestal niet kan vinden. En ik vind een app veel sneller als je op een wat minder netwerk zit (2G). Ook vind ik over het algemeen dat een browser langzamer is dan een app ookal zie ik eerst een laadscherm. Het voelt gladder aan.
Als je een tafel bouwt en hij staat scheef, geef je dan de schuld aan de hamer? ;) Apps kunnen net als websites ontzettend traag zijn. Het ligt er maar net aan hoe het gebouwd is en door wie.

En dat 'gladder' aanvoelen komt dikwijls omdat je makkelijker gebruik kan maken van transities etc. De ondersteuning daarvoor is op het web nog een beetje brak, maar gaat komen.

Door Tweakers user havana, dinsdag 26 november 2013 12:12

Tapatalk ondersteuning voor 't forum zou ik wel heel erg toejuichen...

Door Tweakers user Mickroz, woensdag 27 november 2013 12:55

Ik gebruik eigenlijk heel de app niet, het enige wat ik uit de app gebruik, is de notificatie.
Meestal als ik een notificatie krijg ga ik via de browser kijken wat voor nieuwsbericht het is.
Dat zal ik waarschijnlijk gaan missen uit de app.

Door Tweakers user Whatson, woensdag 27 november 2013 21:57

Misschien wel een idee om een native wrapper om de responsive site te maken zodat men de app gewoon kan downloaden uit de store en hem makkelijk op een homescreen kan pinnen. (Windows Phone 8 ondersteunt voor websites namelijk geen custom icon en toont in plaats daarvan een screenshot van de site)

Door Tweakers user WhatsappHack, woensdag 4 december 2013 11:40

Pas gewoon de huidige app aan zodat deze niet constant op elke reactie crashed en zorg dat je hem in landscape modus kan gebruiken... Dan kan die app weer een tijdje vooruit, ook al is ie behoorlijk gelimiteerd... Maar een app is nog altijd beter, imho, dan zo'n achterlijk responsive design.

Als jullie de app niet willen bugfixen: fine with me.
Maar ik persoonlijk ga in ieder geval niet zitten kutten met de browser om maar op Tweakers te kunnen, dan kijk ik voortaan wel enkel thuis achter de laptop op Tweakers en onderweg op andere sites.

Een app is gewoon een stuk fijner dan een browser... Mits deze goed werkt.
Voor een tech site is de Tweakers echt abominabel. Traag, geforceerd rechtop en enorme bugs. :X Ook niet echt uitgebreid, bijvoorbeeld video reviews e.d. en bepaalde nieuwsartikelen verschijnen gewoon niet.

Het dunkt mij dat het niet bijzonder veel werk is om de app gewoon een beetje op te lappen.
Het hoeft niet gloednieuw te zijn met een miljoen nieuwe functies: maar maak op z'n minst de huidige app "acceptabel". ;)

</latereactie>

Door Tweakers user MarcoC, dinsdag 10 december 2013 16:44

WhatsappHack schreef op woensdag 04 december 2013 @ 11:40:
Pas gewoon de huidige app aan zodat deze niet constant op elke reactie crashed en zorg dat je hem in landscape modus kan gebruiken... Dan kan die app weer een tijdje vooruit, ook al is ie behoorlijk gelimiteerd... Maar een app is nog altijd beter, imho, dan zo'n achterlijk responsive design.

Als jullie de app niet willen bugfixen: fine with me.
Maar ik persoonlijk ga in ieder geval niet zitten kutten met de browser om maar op Tweakers te kunnen, dan kijk ik voortaan wel enkel thuis achter de laptop op Tweakers en onderweg op andere sites.

Een app is gewoon een stuk fijner dan een browser... Mits deze goed werkt.
Voor een tech site is de Tweakers echt abominabel. Traag, geforceerd rechtop en enorme bugs. :X Ook niet echt uitgebreid, bijvoorbeeld video reviews e.d. en bepaalde nieuwsartikelen verschijnen gewoon niet.

Het dunkt mij dat het niet bijzonder veel werk is om de app gewoon een beetje op te lappen.
Het hoeft niet gloednieuw te zijn met een miljoen nieuwe functies: maar maak op z'n minst de huidige app "acceptabel". ;)

</latereactie>
Ik heb zo'n idee dat jij geen idee hebt wat "responsive design" betekent. Een website bekijk je idealiter met een browser, simple as that.

Door Sake, woensdag 11 december 2013 15:18

Vandaag even gebruikt.
Met een tile op de startscherm van mijn Windows Phone.
Eerste indruk is heel goed en voelt als een hele goede actie van Tweakers.net

Door Tweakers user Misha, woensdag 11 december 2013 20:33

Goed om te horen, Sake!

Door Tweakers user bkor, woensdag 11 december 2013 21:27

MarcoC schreef op dinsdag 10 december 2013 @ 16:44:
[...]
Ik heb zo'n idee dat jij geen idee hebt wat "responsive design" betekent. Een website bekijk je idealiter met een browser, simple as that.
Gaap! Leuk technisch antwoord. Kijk nu eens naar wat mensen vaak op hun telefoons gebruiken. Apps, geen browser. Enorm veel sites hebben ook een applicatie. Technisch misschien overbodig met een responsive design. Maar op mijn vorige telefoon (en deze was niet zo oud!) was Chrome irritant veel langzamer dan een app. Technisch misschien hoort dan die telefoon/browser net zo snel te zijn.

Ik heb toch liever een wat menselijke reactie ipv reacties zoals "website bekijk je idealiter met een browser". Echt, kijk eens eerst hoeveel websites ook een goede applicatie hebben voordat je zulk soort uitspraken doet.

Door Tweakers user arnoudwokke, donderdag 12 december 2013 07:08

Gaap! Leuk technisch antwoord. Kijk nu eens naar wat mensen vaak op hun telefoons gebruiken. Apps, geen browser.
Onze stats zeggen wat anders, en die stats zijn van voor het responsive design.
Enorm veel sites hebben ook een applicatie. Technisch misschien overbodig met een responsive design. Maar op mijn vorige telefoon (en deze was niet zo oud!) was Chrome irritant veel langzamer dan een app. Technisch misschien hoort dan die telefoon/browser net zo snel te zijn.
Ik was een van de grootste criticasters van Chrome voor Android: zelfs op snelle hardware was het laggy. Dat is nu wel voorbij: afgelopen half jaar is het veel verbeterd.

Kijk, het voordeel van een app is dat veel interface-elementen, zoals het menu voor navigatie, niet ingeladen hoeven te worden. Dat scheelt in snelheid een beetje. Bovendien kun je dan kekke animaties toepassen die op veel toestellen goed werken.

Het nadeel is dat native apps veel moeite zijn. Er zijn momenteel twee platformen die we ondersteunden (iOS, Android), twee platformen die we hadden moeten ondersteunen (WP, BB10) en twee platformen die onder tweakers komende jaren best wel eens veel populariteit kunnen gaan winnen (FF OS, Ubuntu Touch).

Voor alle platformen moet je twee keer per jaar updates maken - en dat zijn alleen maar major releases. Api's krijgen updates, waardoor je spul niet meer werkt en interfaces gaan er anders uit zien. Neem nu Trein, die populaire ov-app van een paar jaar geleden. Die gast is ermee gestopt, omdat updaten simpelweg niet meer ging. Zijn code was waardeloos geworden, zei hij zelf. Onze code was nog niet waardeloos geworden, maar het begon er wel tegenaan te schurken volgens mij. De tijd haalt je in.

Elke minuut die een van onze ontwikkelaars besteedt aan het optimaliseren van een app voor een bepaald platform (bijvoorbeeld omdat op Android sommige toestellen een andere webview gebruiken), kunnen ze niet besteden aan zaken die ertoe doen voor alle andere bezoekers van de site. Dat is zonde.

Bovendien heeft de tijd niet alleen onze app, maar ook het concept van apps deels ingehaald. Natuurlijk, voor sommige toepassingen werkt het als een tierelier, maar browsers zijn zoveel beter geworden en ondersteunen zoveel beter webstandaarden, dat apps voor veel toepassingen overbodig zijn geworden.

For the record: iemand heeft mij gisteren een apk gestuurd van de site met een wrapper eromheen, om te testen of het inderdaad sneller is onder Android.

Dat is niet zo, er is geen enkel verschil.

Door Tweakers user Dropshot89, vrijdag 13 december 2013 14:06

Wat ik jammer vind is dat er geen mooi icoontje is voor de app. Zou deze toegevoegd kunnen worden? Had dit gevonden.

"The following example is the minimum required configuration to support a homescreen launch experience.

<!doctype html>
<html>
<head>
<title>Awesome app</title>
<meta name="viewport" content="width=device-width">
<meta name="mobile-web-app-capable" content="yes">
<link rel="shortcut icon" sizes="196x196" href="/icon.png">
</head>
<body></body>
</html>

The icon that is used to install to the homescreen is determined by using the largest icon found" :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 13 december 2013 14:37]


Door Gabriel Araujo, woensdag 16 april 2014 11:40

Heel mooi zo'n responsive website, maar notificaties bij nieuwe posts kun je vergeten.
En voor mij zijn juist die notifications een trigger om op tweakers te gaan kijken.
Zo werkt dat nou eenmaal op smartphones.

Reageren is niet meer mogelijk