Ik krijg een andere baan (sort of...)

Door arnoudwokke op dinsdag 17 september 2013 14:46 - Reacties (33)
Categorie: -, Views: 12.444

Laat ik met de deur in huis vallen: vanaf 1 oktober ga ik iets anders doen bij Tweakers. En dat kun je letterlijk nemen. Ik ga iets anders doen. Vanaf dan is het reviewen van telefoons niet meer mijn belangrijkste bezigheid en vul ik mijn dagen met iets wat ik nóg leuker vind. Ik word namelijk een van de mensen die zich fulltime gaat storten op het zoeken en schrijven van technologienieuws voor Tweakers.

Hieronder beantwoord ik een paar vragen die je zou kunnen hebben - en als je meer te vragen hebt kun je dat in de reacties. Dan beloof ik dat ik die vragen - en antwoorden - erbij zal zetten.

Ok, wat gaat er veranderen?

Traditioneel deden redacteuren bij Tweakers zowel nieuws als reviews, maar onze redactie is de afgelopen jaren gegroeid en groeit komende tijd nog verder. En dus gaan we ons specialiseren: sommige mensen die nu al veel reviews doen hoeven zich niet meer bezig te houden met het zoeken en schrijven van nieuws. Anderen, die nu al veel nieuws doen, hoeven zich niet meer bezig te houden met reviews.

Voor bijna iedereen is dit dus vooral de bevestiging van wat ze toch al deden, behalve voor mij. Ik heb er namelijk voor gekozen om vooral nieuws te willen doen. Ik vind reviews ontzettend leuk, maar alleen nieuws kan mij de adrenaline en voldoening geven om me er dagelijks eraan te herinneren waarom ik me zowel met technologie als nieuwsjournalistiek wil bezighouden: dat is waar ik van droomde als jochie van twaalf en dat is waarom ik dit ben gaan doen.

Stop je helemaal met reviews?

Ja.
Nou ja, ik zit gewoon op dezelfde plek en ik kan dezelfde dingen; als mijn opvolger een telefoon mijn kant op wil schuiven en ik heb de tijd, dan zal het er ongetwijfeld af en toe van komen. Maar het hoort niet meer tot mijn belangrijkste werkzaamheden.

Maar ik ga je knappe hoofd missen in de videoreviews!!!111

LOL

Serieus, vind je het niet jammer dat je niet meer op video verschijnt?

Jawel, want ik vind video's geweldig om te doen - en veel mensen waarderen het. Ik besef me dat veel mensen in mij een van de gezichten van Tweakers zien. Ik zal ook niet volledig uit beeld verdwijnen denk ik, maar zoveel video's als nu zal ik niet meer maken.

Hee, maar wie gaat dan reviews maken over telefoons?

Mijn opvolger - en in mijn ogen een van de beste, zo niet de beste, reviewer van smartphones van Nederland.

Wie dan?

Ah nee, dat ga ik niet zeggen.

Toe nou...

Ok. Dit is zijn Twitter-account.

Hee, en is dit allemaal per direct?

Neuh, ik zit tot over mijn oren in de reviews. Van mij kun je komende weken nog een lading reviews verwachten. Maar vanaf 1 oktober gaat dit allemaal in.

Volgende: Google Now: het begin van het einde van TouchWiz en Sense? 11-'13 Google Now: het begin van het einde van TouchWiz en Sense?
Volgende: Smartphones top 5 - 2013 tot nu toe 07-'13 Smartphones top 5 - 2013 tot nu toe

Reacties


Door Tweakers user Herman, dinsdag 17 september 2013 15:01

Succes met je nieuwe functie!
Al ga ik je (video-)reviews zeker missen... Hopelijk ga je nog de review van de nieuwste iPhones doen :D

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 17 september 2013 15:02

gefeliciteerd! r-webbe?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 september 2013 15:02]


Door Tweakers user Douweegbertje, dinsdag 17 september 2013 15:03

definieer technologienieuws? Weer PR achtig nieuws van tech bedrijven in de vorm van 'we zijn bezig met een quantum computer' of meer tweakers nieuws?

En je zit in mobiele telefonie e.d. waarom dan opeens een switch terwijl je daar feitelijk gezien geen affiniteit mee hebt? Gaat het dan echt
zoeken en schrijven van technologienieuws
oftewel een persbericht omzetten naar eigen woorden worden?

Door Tweakers user arnoudwokke, dinsdag 17 september 2013 15:10

Al ga ik je (video-)reviews zeker missen... Hopelijk ga je nog de review van de nieuwste iPhones doen
Als we ze op tijd binnen hebben wel :)
gefeliciteerd! r-webbe?
Huh?
definieer technologienieuws? Weer PR achtig nieuws van tech bedrijven in de vorm van 'we zijn bezig met een quantum computer' of meer tweakers nieuws?
Tweakers-nieuws met uiteraard een specialisme op gebied van smartphones en telecom. Een van de redenen dat we specialiseren op nieuws is zodat we meer tijd hebben voor nieuws en zo betere artikelen kunnen schrijven.
oftewel een persbericht omzetten naar eigen woorden worden?
Eerlijk is eerlijk: die zitten er tussen. Mensen willen nu eenmaal weten als er een nieuwe Samsung/HTC/Sony-telefoon is gepresenteerd en wat hij kan. Maar daarnaast ben ik ook degene die als eerste belt als ik nieuws op het spoor ben over dingen die de fabrikanten minder welgevallig zijn. Veel bedrijven hebben me afgelopen jaren al boos opgebeld - en dat zal alleen maar meer worden.

Door Alexander Pleijter, dinsdag 17 september 2013 15:16

Mooi dat je kan gaan doen wat je leuk vindt. Good luck!

Door Tweakers user largovich, dinsdag 17 september 2013 15:36

Gefeliciteerd! Al ga ik je wel missen in de reviews, al is Wout ook een topman!

Door Tweakers user CR1691, dinsdag 17 september 2013 15:41

Gefeliciteerd Arnoud. Ook ik ga je reviews missen. Wout is een meer dan waardige opvolger.

Door Tweakers user MarcoC, dinsdag 17 september 2013 15:46

Het klinkt een beetje als een degradatie.

Door Tweakers user arnoudwokke, dinsdag 17 september 2013 15:50

@marcoc

Dat is het niet. Het is een eigen keuze en meer nog, eigen initiatief. Ik denk dat veel mensen intern graag hadden gezien dat ik me vol op reviews had gestort.

Door Tweakers user Strunkie, dinsdag 17 september 2013 15:53

Ik vind het leuk om te zien hoe de video reviews van amateuristisch naar een best hoog niveau is gegaan. Met Wout zal dit zeker zo blijven!

Veel succes met je nieuwe functie!

Door Tweakers user - peter -, dinsdag 17 september 2013 15:57

Jammer, ik vond het altijd erg leuk om je in de videos te zien, echt voor mij de tweaker representatie! Maar succes met wat je gaat doen!

Door Tweakers user THWIT, dinsdag 17 september 2013 16:00

In mijn ogen zijn er twee echte 'gezichten' van Tweakers. Dat jij nu dus minder (zo goed als nooit) meer in (video)reviews te zien zal zijn, vind ik dus erg jammer, maar ik zal maar eerlijk zeggen dat je opvolger inderdaad wel de beste opvolger is die er maar te vinden is bij Tweakers.

Ga je de perstripjes naar die beurzen dan niet een beetje missen? :P

In ieder geval veel plezier met het nieuwsjagen!

Door Tweakers user arnoudwokke, dinsdag 17 september 2013 16:08

@iedereen

thx :)

@THWIT

dat denk ik ook. Smartphones zijn ontzettend belangrijk en het is een van de meest zichtbare delen van de site: het is makkelijk om ze op video te zetten, iedereen heeft zo'n ding en zoekt eens in de zoveel tijd een nieuwe etc. Wie het gezicht van die video's is, is automatisch een van de gezichten van de site.

Eerlijk is eerlijk: ik heb nog niet eens nagedacht over hoe dat gaat. Misschien doet de hoofdredacteur een beroep op mij om bij beurzen tóch mee te gaan en perstrips over te nemen als Wout met vakantie is bijvoorbeeld. We moeten daar nog allemaal over nadenken. Misschien dat ik toch nog af en toe een videootje kan maken op die manier ;)

Door Tweakers user MarcoC, dinsdag 17 september 2013 16:30

arnoudwokke schreef op dinsdag 17 september 2013 @ 15:50:
@marcoc

Dat is het niet. Het is een eigen keuze en meer nog, eigen initiatief. Ik denk dat veel mensen intern graag hadden gezien dat ik me vol op reviews had gestort.
Ik begrijp dat het niet zo is, maar als reviewer ben je persoonlijk veel meer verbonden met de community. Nu word je (no offense) meer een soort nieuwsfabriek. Niet zo spannend.'

Ik vind het wel zonde, je hebt de reviews van Tweakers.net naar een hoog niveau gebracht. Vergelijk reviews van 3 jaar geleden ("de accuduur ging bij matig gebruik een dag mee en dat is prima, volgend alinea") met nu. Maar goed, hopen dat Wout het niveau kan handhaven of verhogen :).

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 september 2013 16:32]


Door Tweakers user arnoudwokke, dinsdag 17 september 2013 16:35

Ik begrijp dat het niet zo is, maar als reviewer ben je persoonlijk veel meer verbonden met de community. Nu word je (no offense) meer een soort nieuwsfabriek.
Hell no: ik heb voor de nieuwsvoorziening altijd veel vetrouwd op de community en ik wil dat steeds meer gaan doen. Sterker nog: het is een van de redenen dat ik dit wil gaan doen op deze manier. Ik wil proberen om de nieuwsvoorziening dankzij hulp van de community naar een hoger plan tillen. Maar daarover later hopelijk meer :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 september 2013 16:35]


Door Tweakers user Biersteker, dinsdag 17 september 2013 17:18

arnoudwokke schreef op dinsdag 17 september 2013 @ 16:35:
Ik wil proberen om de nieuwsvoorziening dankzij hulp van de community naar een hoger plan tillen. Maar daarover later hopelijk meer :)
Met een beetje mazzel heb ik een leuk item voor je in december ;) Maar alleen met camera :P

Door Tweakers user arnoudwokke, dinsdag 17 september 2013 17:28

Met een beetje mazzel heb ik een leuk item voor je in december ;) Maar alleen met camera :P
Klinkt interessant, hoor graag meer )

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 17 september 2013 18:41

Veel succes en vooral, veel plezier, ik ga je missen man!
Mobiele telefonie is hetgeen waar ik me het meeste mee bezig houd en bekijk :)

Door Tweakers user Buggle, dinsdag 17 september 2013 19:47

Aan een kant jammer natuurlijk, ik vond je videoreviews altijd erg goed.
Het is ook een verarming, omdat ik me als het goed is nog een videoreview kan herinneren die je met Wout samen deed, waar jullie allebei een andere mening hadden - het is gewoon goed als er diversificatie is, en jij en Wout zijn gewoon erg goed bezig geweest de afgelopen jaren.
Kortom: wat mij betreft hanteert Tweakers een 80/20 regeling, met een primaire en een secundaire taak. Daarmee zou je alsnog her en der een review kunnen doen, bijvoorbeeld.

PS. Review van de 1020 als afscheidsknaller? Dat is wel geilste telefoon sinds lange tijd wat mij betreft...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 september 2013 19:49]


Door Sake, dinsdag 17 september 2013 20:40

leuk nieuws. Je zal vast weten dat ik het niet altijd eens was met je reviews.
Tot aan een vervelende tweet toe. En Wout maakt al topreviews, dus dat komt helemaal goed

Door Tweakers user Ossebol, dinsdag 17 september 2013 20:56

Succes, Arnoud! Ik blijf jou, en de rest natuurlijk, hoe dan ook op de voet volgen!

Door Tweakers user Johannes77, dinsdag 17 september 2013 21:02

Zowel aan Arnoud als Wout, gefeliciteerd en veel succes!!

Door Tweakers user Almeda, dinsdag 17 september 2013 21:15

Ha Arnoud,

Ik had gehoopt dat je de review van de smartphone van Jolla nog zou doen. Jammer dat dat nu niet doorgaat.

Ik ben desondanks ook wel blij met je opvolger die we al kennen van uitstekende recensies van tablets.

Door Tweakers user radium6969, dinsdag 17 september 2013 21:16

Succes Arnoud, zal ff wennen zijn maar hoop je ooit wel weer eens in de video's terug te zien :)

Door Tweakers user Ram-G-maN, dinsdag 17 september 2013 22:34

Ik wens je veel plezier en succes in je nieuwe vakgebied. :)
Mochten jullie opeens een automotive rubriek gaan openen na de verregaande elektrificatie van de mobiliteit laat het me dan weten. Zou wel elektrische auto's voor jullie willen testen. ;)

Door Tweakers user yesjohn, dinsdag 17 september 2013 22:37

Jammer dat je stopt met het maken van reviews. Je was altijd een van de beste. Succes ;)

Door Tweakers user pythagorasABC, dinsdag 17 september 2013 22:55

Ik vond je video reviews erg goed altijd, dat zal je opvolger moeilijk gaan krijgen.

Succes met je nieuwe positie!

Door Tweakers user Robkazoe, woensdag 18 september 2013 00:31

Het is jammer dat jij ermee stopt Arnoud. Je was gewoon erg kundig over telefoons. Wout neemt het over wat wel erg goed is, maar toch. Jullie zijn wel de beste twee reviewers op Tweakers qua tablets en smartphones. Als er eentje ermee stopt, is dat een aderlating.

[Reactie gewijzigd op woensdag 18 september 2013 00:32]


Door Willem, woensdag 18 september 2013 10:19

Tja. Tweakers. "Dumbing down the news for the public". De reviews stellen in 75% van de gevallen (er zijn wel echt goeie zoals die chinese smartphones test) niks meer voor. Onder het mom van "een breed publiek bereiken" mag het allemaal niet meer te ingewikkeld.

Bij T.net snappen ze niet dat smartphonefabrikanten nog al 'ns voor hun phone verschillende leveranciers hebben voor het display - dus die contrastwaarden etc betekenen niet veel als jij net een ander panel hebt.

Daarnaast krijgt de ingenieusiteit van de software vaak onvoldoende aandacht in de reviews (te veel op specs: want voor de software moet je maar kijken in de review van xx). Ik wil weten:

- hoeveel handelingen moet ik verrichten op een foto te maken;
- hoeveel handelingen moet ik verrichten op een afspraak te plannen;

enz. iOS steekt nog altijd de kroon uit bij veel dingen. Windows Phone had lang niet eens een equalizer, een rotationlock, een notificatiescherm, verschillende volumes voor muziek en ringtones, geen Google Maps (want Bing suckt echt en geen streetview in NL), enz.

Fijn dat je nieuws gaat doen Arnoud, hopelijk mag je wel een beetje een eigen stempel (zoals je dat in reviews deed) er blijven opdrukken. Want jij bent iemand die nieuws goed kan plaatsen.

Door Tweakers user arnoudwokke, woensdag 18 september 2013 10:35

Bij T.net snappen ze niet dat smartphonefabrikanten nog al 'ns voor hun phone verschillende leveranciers hebben voor het display - dus die contrastwaarden etc betekenen niet veel als jij net een ander panel hebt.
Sommige hebben meerdere leveranciers (zoals HTC en Apple), andere zoals Samsung, LG en Sony maken ze zelf - dus dan heb je daar wel degelijk iets aan.
Overigens geldt dat niet alleen voor het scherm: geheugen kan ook van meerdere leveranciers komen, wat invloed heeft op van alles en nog wat. En accu's mogen dan in theorie gelijk zijn, in de praktijk verschillen ze. We moeten ons ergens aan vasthouden :)
Daarnaast krijgt de ingenieusiteit van de software vaak onvoldoende aandacht in de reviews (te veel op specs: want voor de software moet je maar kijken in de review van xx). Ik wil weten:

- hoeveel handelingen moet ik verrichten op een foto te maken;
- hoeveel handelingen moet ik verrichten op een afspraak te plannen;
Vind ik ook. Sterker nog: ik heb in mijn hoofd dat we daar een soort van benchmark van kunnen maken. In geval van Foto Maken meten we al de snelheid, maar ik vind ook aantal kliks om iets te doen belangrijk.

Het allerliefst heb ik een benchmark die geautomatiseerd het aantal stappen en de tijd meet van alledaagse handelingen - bepaalde apps openen, game openen en spelen, agenda-items toevoegen, bluetooth aanzetten enz. Deze benchmark bestaat jammer genoeg niet, maar dat zou pas echt een beeld geven van de software. Nu is dat heel beperkt in mijn ogen.
Fijn dat je nieuws gaat doen Arnoud, hopelijk mag je wel een beetje een eigen stempel (zoals je dat in reviews deed) er blijven opdrukken. Want jij bent iemand die nieuws goed kan plaatsen.
Dank! Ook dat is iets wat ik zeker wil gaan doen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 18 september 2013 10:37]


Door Tweakers user P-Nut, woensdag 18 september 2013 13:14

Jammer :'| objectief inhoudelijk en af en toe eigen mening beviel me bij het kijken van de reviews

Door Tweakers user tweaker2010, vrijdag 20 september 2013 10:41

Doodzonde dat je ermee stopt, ik vond je reviews de laatste tijd echt stukken vooruit gaan qua kwaliteit. Wout is gelukkig een prima opvolger. Veel succes in je nieuwe functie!

Door Tweakers user makkie88, dinsdag 24 september 2013 08:25

Succes met je nieuwe Functie!

Reageren is niet meer mogelijk