Mijn favoriete apps

Door arnoudwokke op dinsdag 10 april 2012 11:50 - Reacties (25)
Categorie: -, Views: 8.877

Het is een beetje een open deur, maar ik ben voor mijn werk - en gewoon omdat het leuk is - de hele dag in de weer met smartphones. Daarbij test ik ongelofelijk veel apps, maar veel daarvan pleur ik snel weer van telefoons af. Sommige mogen blijjven - en ik wilde even delen welke dat zoals zijn. Uiteraard laat ik apps die iedereen al kent, zoals Facebook. Nu.nl en Tweakers.net, weg uit de lijstjes.

Android

LBE Privacy Guard
Sommige apps bieden functionaliteit die standaard in het OS zou moeten zitten. LBE is een absolute must-have. Met LBE kun je beheren wat apps mogen en waartoe ze toegang hebben: gps, internet, contacten, sms'jes en meer. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat Facebook bij elke update je locatie meestuurt.
Hiervoor zijn meerdere apps, maar LBE is de enige waarbij apps niet crashen als ze bepaalde toegang niet krijgen.
Als je root hebt, kun je bovendien de Active Protection Service aanzetten: dan vraagt de app of een bepaalde toegang mag worden verleend. Dan zie je pas hoe ranzig sommige apps zijn: zo vraagt de onschuldige muziek-app Winamp vaak om toestemming tot van alles en nog wat. Ook als je de app in geen weken hebt opgestart.

Titanium Backup (root)
Nog zo'n app die iets toevoegt wat Android standaard zou kunnen doen. Apps en gegevens in apps backuppen, apps bevriezen en systeemapps deinstalleren. Een van de belangrijkste redenen om root te willen op je telefoon.


PicasaVidUp
Life is about sharing, zeggen ze bij een bekende provider. En zo is het ook. Daarom kun je in Android geschoten video's met allerlei apps delen. Behalve Googles eigen Picasa. Nadat ik bij was gekomen van het lachen om deze rare beperking, heb ik snel PicasaVidUp gedownload. Want natuurlijk wil ik video's ook op mijn Picasa kunnen zetten.

ClockSync (root)
Je kan de tijd op je Android-telefoon wel synchroniseren met je provider, maar niet standaard met de atoomklok. En dat terwijl de atoomklok wel altijd goed loopt. Een must-have dus voor elke ov-gebruiker die vaak treinen wil halen die op tijd rijden. Root-toegang geeft de mogelijkheid tot automatische synchronisatie.

Twicca
Twicca is een Twitter-app. Het kenmerkt zich door een veelheid aan features, maar de interface is opvallend simpel. Het is erop gericht om behalve tweets zo weinig mogelijk in beeld te zetten. Twicca is bovendien de snelste Twitter-app Ik heb ongeveer elke Twitter-app geprobeerd, maar Twicca staat standaard elke keer weer op mijn telefoon. Jammer dat push niet wordt ondersteund. Je kunt hem wel elke paar minuten mentions en berichten op laten halen, maar dat vergt meer van je accu.

Rainy Days
Gewoon een buienradar-app. Maar dan goed.

Uit Google Play verdwenen apps

Ik gebruik veel apps die inmiddels uit Google Play zijn verdwenen. De apk's mag ik ook niet delen, dus je moet ze zelf vinden:
- Verkeersinfo (PVC): de file-informatie van TomTom in een app zonder enige vorm van interface. Mocht niet van TomTom, is dus verdwenen.
- Fast Garfield Reader: alle Garfield-cartoons ooit gemaakt, in 1 app. Voor elke Garfield-fan dus een must have.
- BMS Sticky Memo: widgets waarmee je virtuele post-its op je homescreen kan plaatsen zijn er veel, maar deze is onovertroffen. Kwam uit op Android 1.5, is inmiddels verdwenen, maar werkt nog steeds op Android 4.0. Interface heeft wel wat rare trekjes door de hogere schermresoluties. Waarom hij is verdwenen? Geen idee.

iOS:

Mijn favoriete apps op iOS zijn eigenlijk uitsluitend jailbreak-apps:
Flashlight
Zet de led-flitser van de camera aan als zaklamp. Waarom zit dit niet standaard in iOS?

AskToCall
Ik belde geregeld mensen per ongeluk, omdat in iOS het klikken op een contactnaam gelijk leidt tot een telefoontje. Onhandig. AskToCall vraagt je of je inderdaad wil bellen.

f.lux
Het scherm vind ik veel te fel als ik zelf weinig licht aan heb. F.lux zorgt voor warmere kleuren als ik 's avonds de iPhone erbij pak.

FakeClockUp
Je kunt een iPhone niet overklokken, maar je kunt wel de schermanimaties sneller laten uitvoeren. Als je dat doet, valt het je pas op hoe traag dat normaal gebeurt.

ContactPrivacy
Als apps toegang willen tot je locatie, vraagt de app keurig toestemming. Maar je hele adresboek mag worden geupload zonder dat je iets op het scherm ziet. Dat klopt natuurlijk van geen kant. ContactPrivacy geeft je een popup, zoals bij toestemming voor het gebruik van locatiedata, maar dan voor gebruik van contactinfo.

ManualCorrect
Het is een bekend femoneen geworden: Damn You Autocorrect. Een iPhone corrigeert woorden automatisch, ook als ze niet fout zijn. ManualCorrect zorgt ervoor dat een correctie alleen wordt doorgevoerd als je erop klikt. Kan je een hoop genante situaties schelen ;)

SBSettings
Toggles in de notificatiebalk. Dat had Apple zelf moeten bedenken. Moet ik echt dat hele Instellingen-menu in om wifi uit te zetten? Dat is wel heel 2007 ;)

---

Als je een toevoeging hebt, zet hem dan in de reacties :)

Volgende: Blame Vodafone! 04-'12 Blame Vodafone!
Volgende: KPN-hacker: een grote crimineel? 03-'12 KPN-hacker: een grote crimineel?

Reacties


Door Tweakers user Anoniem: 307788, dinsdag 10 april 2012 11:53

Sommige wist ik nog niet, thnx!

Door Tweakers user KnoxNL, dinsdag 10 april 2012 11:57

Leuk artikel, jammer dat die Titanium backup root nodig heeft. Met mijn zakelijke telefoon (tevens mijn enige, mag hem ook privé gebruiken) ga ik niet klooien.

Tot die tijd foto's maar 1 keer in de zoveel tijd naar mijn synology dm ES File transfer (ook een aanrader trouwens): https://play.google.com/s...strongs.android.pop&hl=nl

En de rest wat ik eventueel kwijt raak neem ik maar voor lief.

Door Tweakers user The_Double, dinsdag 10 april 2012 11:58

Mijn absolute favorite app voor android:
Dat scherm kan nog wel wat standjes lager, zeker op een oled!
To the rescue: Screen filter:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.haxor

Door Tweakers user damaster, dinsdag 10 april 2012 11:58

thnx voor deze :D

LBE Privacy Guard
Sommige apps bieden functionaliteit die standaard in het OS zou moeten zitten. LBE is een absolute must-have. Met LBE kun je beheren wat apps mogen en waartoe ze toegang hebben: gps, internet, contacten, sms'jes en meer. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat Facebook bij elke update je locatie meestuurt.
Hiervoor zijn meerdere apps, maar LBE is de enige waarbij apps niet crashen als ze bepaalde toegang niet krijgen.
Als je root hebt, kun je bovendien de Active Protection Service aanzetten: dan vraagt de app of een bepaalde toegang mag worden verleend. Dan zie je pas hoe ranzig sommige apps zijn: zo vraagt de onschuldige muziek-app Winamp vaak om toestemming tot van alles en nog wat.

Door Tweakers user DRaakje, dinsdag 10 april 2012 12:07

Briljant, zeker die LBE!

Door Tweakers user Jogai, dinsdag 10 april 2012 12:14

Ik denk dat google liever ziet dat je videootjes op youtube zet.. Voor de rest goeie tips!

Door Tweakers user OxyDrokz, dinsdag 10 april 2012 12:14

LBE getest, en is een blijvertje.
Maar wat ziet mijn oog, ook Tweakers app vraagt toegang tot de locatie. Hoe zit dat? (=

Door Tweakers user Anoniem: 294494, dinsdag 10 april 2012 12:49

Voor Android heb ik nog een toevoeging:

Quickpic: https://play.google.com/s...om.alensw.PicFolder&hl=nl
Super snelle applicatie die de standaard logge en trage gallery app prima kan vervangen. Biedt tevens uitgebreide opties voor caching e.d.

Onavo Count: https://play.google.com/s...hbmRyb2lkLm9uYXZvaWQiXQ..
Prima app voor data monitoring. Laat tevens zien welke appjes allemaal geinstalleerd zijn en data kunnen verbruiken. Vervolgens kun je per app aangeven dat deze alleen maar via Wifi het web op mag. Werkt een stuk handiger dan bijvoorbeeld de KPN MB meter.

LBE ga ik ook eens eventjes testen :)

Door Tweakers user arnoudwokke, dinsdag 10 april 2012 12:49

Maar wat ziet mijn oog, ook Tweakers app vraagt toegang tot de locatie. Hoe zit dat? (=
In de app zit ook de Pricewatch, waarbij je kan opzoeken waar de dichtstbijzijnde winkel zit die het gezochte product verkoopt. Maar om te weten wat de dichtstbijzijnde winkel zit, moet de app weten waar je bent :)

Door The_Worst, dinsdag 10 april 2012 12:59

De grootste irritatie vind ik vaak bij een telefoon is het overzetten van bestanden van en naar de pc. Airdroid (voor Android ;-) ) lost dit op. Als je telefoon en de computer in hetzelfde wifi-netwerk zitten, kan je de telefoon benaderen via je browser in een nette interface. Bestanden overzetten, smsjes versturen, belgeschiedenis bekijken, muziek streaming van je telefoon naar pc etc.

Door Tweakers user Tsurany, dinsdag 10 april 2012 13:08

Droidwall combineren met LBE zodat je zeker weet dat LBE geen data mag versturen :)

Door Tweakers user Sgreehder, dinsdag 10 april 2012 13:35

Okee, ingebouwde zaklamp in iOS is niet extreem eenvoudig aan te zetten, maar om er nou een app voor te installeren:

(1) iPhone aanzetten
(2) naar camera (omhoogschuiven)
(3) op video zetten (schuifje rechtsonder)
(4) licht op aan/on (linksboven)

Door Tweakers user damaster, dinsdag 10 april 2012 14:13

Sgreehder schreef op dinsdag 10 april 2012 @ 13:35:
Okee, ingebouwde zaklamp in iOS is niet extreem eenvoudig aan te zetten, maar om er nou een app voor te installeren:

(1) iPhone aanzetten
(2) naar camera (omhoogschuiven)
(3) op video zetten (schuifje rechtsonder)
(4) licht op aan/on (linksboven)
Android, Status Bar naar beneden swipen : klik

En TADA lamp aan :)

toch een stuk eenvoudiger, apple is daar toch op gericht?

Door Tweakers user acemoo, dinsdag 10 april 2012 14:27

damaster schreef op dinsdag 10 april 2012 @ 14:13:
[...]


Android, Status Bar naar beneden swipen : klik

En TADA lamp aan :)

toch een stuk eenvoudiger, apple is daar toch op gericht?
Ik heb nog nooit gehoord van een lamp in je notificatie scherm.. waarschijnlijk heb je daar een app voor gedownload.

Door Tweakers user Anoniem: 294494, dinsdag 10 april 2012 14:28

damaster schreef op dinsdag 10 april 2012 @ 14:13:
[...]


Android, Status Bar naar beneden swipen : klik

En TADA lamp aan :)

toch een stuk eenvoudiger, apple is daar toch op gericht?
Met de app Flashlight: Op lockscreen zetten en telefoon schudden :+ Nog een keer schudden en hij gaat uit.


Door Tweakers user ChrissieOne, dinsdag 10 april 2012 14:44

Airdroid is idd geweldig!
En bedankt The_Double voor de screen filter, dat is erg handig :)
Ik vond altijd al dat iPhones op veel lagere brightness konden draaien, dat is nu ook verholpen :)

@Arnoud: Alle apps die je opnoemt heb ik gelukkig al :)

Door Tweakers user HallonRubus, dinsdag 10 april 2012 14:57

Android
AdAway. Opensource adblocker [root]
Opera mobile labs: Opera Mobile, maar met desktop extensies!
MX Video Speler. Speelt bijna alle formaten, en hele handige UI.
Read it Later. Nuttig als je een link even niet op je telefoon wilt bekijken.
SMS Backup+. Synct SMS berichten naar GMail, en kan ze ook weer terugzetten.
TuneIn Radio. Heel veel (internet)radio stations en podcasts.
Apps zonder link zijn gewoon in de play sotre te vinden

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 april 2012 14:57]


Door Tweakers user whocarez, dinsdag 10 april 2012 16:53

Ik mis de windows phone apps ;) voor de rest handig lijstje

Door Tweakers user Cyleo, dinsdag 10 april 2012 17:35

Als technische student onmisbaar geworden: Andie Graph Een TI-83 (en wat andere TI's) emulator. De enige calculator waar ik blind alle functies op weet te vinden.

Rabo Bankieren app.
Dropbox (geen kabeltjes meer)
Dice Player (speelt alles)
Read it Later
Buienalarm (onmisbaar als je moet fietsen, geeft een half uurtje van tevoren een waarschuwing als het gaat regenen).
Wolfram
Unified Remote & Plex (om mijn HTPC te bedienen/streamen)

Door Tweakers user ZpAz, dinsdag 10 april 2012 18:31

Onder iOS belt hij niet direct als je een naam aantikt. Je krijgt dan een overzicht van zijn gegevens en moet eerst nog zijn nummer aantikken.

En voor de zaklamp hoef je niet te jailbreaken er zijn genoeg (gratis) apps die hetzelfde doen, of je start gewoon de camera met flash aan.
SBSettings
Toggles in de notificatiebalk. Dat had Apple zelf moeten bedenken. Moet ik echt dat hele Instellingen-menu in om wifi uit te zetten? Dat is wel heel 2007
Iets met doelgroep. Iemand anders zet zijn wifi nooit uit.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 april 2012 18:33]


Door Tweakers user OxyDrokz, dinsdag 10 april 2012 18:33

arnoudwokke schreef op dinsdag 10 april 2012 @ 12:49:
[...]

In de app zit ook de Pricewatch, waarbij je kan opzoeken waar de dichtstbijzijnde winkel zit die het gezochte product verkoopt. Maar om te weten wat de dichtstbijzijnde winkel zit, moet de app weten waar je bent :)
Had al zo'n vermoeden. Thnx voor de opheldering.

Door Tweakers user Goegol, woensdag 11 april 2012 08:58

Kan ik nog ergens die tomtom app downloaden?

Door Tweakers user MrRobin, woensdag 18 april 2012 11:00

https://play.google.com/s...sInBsLnBvbGlkZWEueTUiXQ..
Y5 - Battery saver.
Aan de hand van je geografische locatie (pinpoint d.m.v. gsm masten, niet gps) bepaalt deze app of je hier wifi netwerken kent. als het antwoord ja is, dan schakelt hij wifi aan. Wanneer je de wifi verbinding kwijt bent checkt hij of je ook out of range bent gegaan van de access point. Zo ja, dan schakelt hij wifi uit.

Ik vind het echt een geweldige app, nooit meer klooien met wifi.

Door Tweakers user Martindo, dinsdag 23 oktober 2012 13:34

Ook al is het een oud artikel, toch vind ik voor meerdere platformen de app 'Tweakers' ook erg interessant. Er komen vaak goede nieuws berichten op. :P

Reageren is niet meer mogelijk