Zag ik een iPhone 5?

Door arnoudwokke op vrijdag 23 september 2011 19:42 - Reacties (61)
Categorie: -, Views: 13.502

Dit is een van de raarste blogs die ik ooit heb geschreven. Nee, het is veruit de raarste blog die ik ooit geschreven heb. Veruit. Ik weet namelijk zelf niet eens waar het blog precies over gaat. Misschien is het de iPhone 5. Misschien de Google Nexus Prime. Ik heb oprecht geen idee.

Wat is er gebeurd?
Zoals je ongetwijfeld weet werk ik als telecomjournalist bij Tweakers.net - en dat is ongelofelijk gaaf. Een van de onderdelen van mijn werk is het testen van gloednieuwe smartphones. En dat doe ik ontzettend graag.
Noem het een tic, noem het een afwijking, maar ik check altijd in het openbaar vervoer wat voor telefoons mensen hebben. Ik kan het niet laten. Het is dwangmatig en stiekem eigenlijk leuk ook. In het ov rond Amsterdam, want daar is Tweakers.net tegenwoordig gevestigd, spot ik geregeld allerlei smartphones: veel iPhones, veel BlackBerry's, redelijk wat HTC's en ook de nodige Samsungs. Vanwege deze tic kan ik vaak snel en nauwkeurig bepalen wat voor smartphone iemand in handen heeft.

Totaan vanmiddag.

Net zoals sommige vliegtuigspotters wellicht een keer iets zien wat hen doet denken aan een ufo, kwam ik vanmiddag mijn eerste unidentified mobile phone tegen. Het was op het pontje vanaf de nsdm-werf (waar T.net HQ vlakbij zit) naar Amsterdam Centraal. Ik dacht eerst dat het een Samsung Galaxy S II was, maar er klopten een paar dingen niet: de 3,5mm-jack zat weliswaar aan de bovenkant, maar aan de linkerkant van de bovenkant, terwijl die bij de S II aan de rechterkant zit. De volumeknoppen zaten bovendien aan de rechterzijkant van het toestel, terwijl die bij de S II juist links zitten.

Een iPhone 4 was het duidelijk ook niet. Een Sony Ericsson kon ik gezien de designstijl ook al snel uitsluiten. Ik dacht nog even aan een LG Optimus, bijvoorbeeld de Black, maar de positionering van de 3,5mm-jack klopt ook daar niet mee. Ik kwam er niet uit - en ik weet het nog steeds niet.

Wat kon ik zien aan het toestel?
- Het heeft een groot touchscreen, rond 4".
- Het heeft een dunne, metaalkleurige rand, zoals de Galaxy S II (terwijl bij de iPhone 4 de hele zijkant van metaal is, was dat bij dit toestel slechts gedeeltelijk)
- De volumeknoppen zitten aan de linkerzijkant. Bovenop zit een hardwarematige knop (meestal voor unlocken van het scherm) en een 3,5mm-jack. De rest heb ik helaas niet kunnen zien. De achterkant was middels een hoesje aan het zicht onttrokken.
- Hij was dun: ik schatte het in op minmaal 7,5mm en maximaal 9,5 a 10mm (Galaxy S II is 8,5mm, iPhone 4 9,3mm)
- Het heeft geen logo op de voorkant boven het scherm. Ik ken maar een paar toestellen die dat niet hebben: de HTC HD2 (logo onder het scherm), Google Nexus S (logo's aan de achterkant) en iPhone 4 (logo aan de achterkant)
- Hij is zwart
Wat me verder opviel
- Er zat een hoesje omheen dat ogenschijnlijk ook de camera bedekte (!)
- De eigenaar was tamelijk voorzichtig met het toestel en schermde hem vaak af als hij dacht dat iemand keek
- Het scherm was niet afleesbaar vanaf de zijkant of schuin vanaf de bovenkant <- vooral dit vond ik heel vreemd. Misschien een screenprotector?

Mijn conclusie:
Het is in elk geval geen toestel dat ik ken en vermoedelijk geen toestel dat in Nederland de afgelopen jaren op de markt is gebracht. Het zal ook geen providertoestel uit een ander land zijn, want vaak prijken daar logo's juist extra duidelijk op.

Het kan uiteraard een Chinese telefoon zijn waarvan wij hier nog nooit hebben gehoord. Of een oude iPod touch die ik niet zo vaak heb gezien. Maar ik kan niet uitsluiten dat ik een Google Nexus Prime of iPhone 5 in het wild heb gespot. Want er zijn maar weinig telefoons zonder merknaam boven het scherm met een dergelijk strak uitziend design (voor zover ik dat kon zien) :)

Andere vragen
Hee, jij schrijft toch voor Tweakers? Dan had je er toch een nieuwsbericht over kunnen schrijven?
Nope. Ik weet namelijk niet precies wat voor toestel ik heb gezien. Daarmee is het te vaag om als basis te dienen voor een nieuwsbericht op Tweakers.net. Blogs zijn echter persoonlijk - en dus kan ik dit hier op zetten (en dat doe ik dan ook).

Het is gewoon een iPhone 4!
Nee, de volumeknoppen zaten aan de verkeerde zijkant.

Dan is het helemaal geen iPhone, toch?
Tot nu toe zaten volumeknoppen inderdaad altijd aan de linkerzijkant bij iPhones. Of dat zo blijft? Het schijnt van niet.

Ingevoegde lezersvraag: waarom heb je niet gewoon gevraagd wat voor telefoon die kerel bij zich had?
Stel je voor: je zit in het ov met je ultrageheime telefoon en iemand komt op je af en vraagt: hee, wat voor foon is dat? Dan verstop je hem snel en maak je je uit de voeten zodat hij er niet meer naar kan kijken.
Of: je zit met je dagelijkse telefoon in het ov en iemand komt op je af en vraag: hee, wat voor foon is dat? Wat denk je dan? Ik zou - afhankelijk van de persoon die het vraag (maar ik zie er heel louche uit) - de telefoon wegstoppen en me uit de voeten maken.
Ik dacht dus dat er niet wijzer van zou worden :)

Getuigen?
Zijn er niet. Ik was de enige van T.net die op dat pontje zat. De rest van de opvarenden kende ik niet.

Dit is een hoax, toch?
Nee, absoluut niet. Alles wat hier staat is echt.

Geloof je het zelf?
Ik weet het oprecht niet, maar ik wilde het toch met jullie delen :)

Pics or it didn't happen!
Okee. Maar ik waarschuw je: het is een vaag plaatje. Ik moest hem stiekem nemen met een telefoon die ik toevallig bij me had. Ik heb het geprobeerd met wat effecten wat te verduidelijken, maar duidelijker dan dit kan ik het niet krijgen.

http://ic.tweakimg.net/ext/i/1316800180.jpeg

Volgende: iPhone 4S-lancering: achter de schermen 10-'11 iPhone 4S-lancering: achter de schermen
Volgende: HTC's line-up voor najaar 2011 09-'11 HTC's line-up voor najaar 2011

Reacties


Door Tweakers user mouzetc, vrijdag 23 september 2011 19:58

Haha erg spannend! Zou super gaaf zijn, maar voor ons als lezers is het al helemaal lastig beoordelen!

Door Tweakers user Yippie, vrijdag 23 september 2011 20:02

Een heel gek idee misschien, maar je had het toch kunnen vragen ?

Door Bazyx, vrijdag 23 september 2011 20:03

Waarom vroeg je die jongen niet gewoon wat voor telefoon hij heeft?

Door Tweakers user Rubinski, vrijdag 23 september 2011 20:04

Wel, ik dacht meteen aan de SE XPeria Arc, maar die 3.5mm-jack zit aan de zijkant. Als ik me niet vergis zit de 3.5mm-jack van de ZTE Blade wel aan de bovenkant. Zou het dit niet kunnen zijn?

offtopic:
Waarom heb je het gewoon niet gevraagd? :p

Door Tweakers user Rivanov, vrijdag 23 september 2011 20:11

Lijkt me stug dat je die in Nederland ziet opduiken.. ;)

Door Tweakers user Anoniem: 402936, vrijdag 23 september 2011 20:13

Ziet er een beetje uit als één of andere HTC om eerlijk te zijn.. iPhones bevatten altijd wel een (erg opvallend) een Logo aan de onderkant. Misschien was die beste man een beetje op zijn privacy :) En waarom zal Apple zijn nieuwe toestellen hier in NL intern testen?!

Door Tweakers user Rubizon, vrijdag 23 september 2011 20:16

Als tweaker telefoon testen net op pad zijn met een telefoon met zulk trieste camera aan boord? dat moet frustrerend zijn!
En inderdaad .. had je het niet gewoon kunnen vragen? en dan doen alsof je er niets van kent :-)

"Oh is dat een iphone5? Nee ik vertel het aan niemand! wat is een iphone eigenlijk?"

:9

Door Tweakers user Muthas, vrijdag 23 september 2011 20:20

Beetje jammer dat je het niet gevraagd hebt. Hij had het wellicht niet bevestigd, maar dan had je alsnog gelijk veel meer geweten.

Door Tweakers user arnoudwokke, vrijdag 23 september 2011 20:21

@Rubizon

Definitely geen HTC: ik heb nog nooit een HTC dunner gezien dan 9,9mm en bovendien hebben die niet zo'n design. Het design deed denken aan het minimalistische design dat Apple en Samsung hanteren :)

Door Tweakers user Herko_ter_Horst, vrijdag 23 september 2011 20:23

Aan welke kant zitten de volumeknoppen nou volgens jou? Volgens je "lijstje" aan de linkerkant. Ik zie op het plaatje geen volumeknoppen aan deze kant, dus zitten ze niet "gewoon" links, net als bij zo'n beetje alle phones, inclusief de iPhone 3G, 3GS en 4? En eerlijk gezegd heb ik ook niet zoveel vertrouwen in jouw schatvermogen van millimeters, zeker niet i.c.m. een hoesje.

Ik geloof er helemaal niets van dat er hier in Nederland een iPhone 5 rondzwerft, in elk geval.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 september 2011 20:29]


Door Tweakers user marlamin, vrijdag 23 september 2011 20:24

Volgende keer maar rond dezelfde tijd de pont nemen en kijken of je hem weer tegen het lijf loopt!

Door Tweakers user Robsel_NL, vrijdag 23 september 2011 20:25

We zitten dagelijks op het zelfde pontje dan :) Dus vanaf nu ben je dagelijks op zoek naar diezelfde dude, hopend nog een glimps op te vangen? :P

Door Tweakers user mOrPhie, vrijdag 23 september 2011 20:30

Rivanov schreef op vrijdag 23 september 2011 @ 20:11:
Lijkt me stug dat je die in Nederland ziet opduiken.. ;)
Dat is niet zo stug. Een telefoon moet geschikt gemaakt worden voor netwerken. Zoals met zoveel technologie is een standaard niet altijd een standaard. Daarvoor moet het getest worden en moeten er netwerk-specifieke configuratie aan een telefoon worden toegevoegd. "In het wild" testen is daar een onderdeel van. Zo vreemd is het dus niet dat iemand er in Nederland mee rond zou lopen. :)

Door DaveFlash, vrijdag 23 september 2011 20:35

Hmm, ik denk dat het wel degenlijk is, de beste persoon kan een "fieldtester" van T-Mobile zijn. Dat verklaart waarom, als het een toekomstige iPhone is, het ook in Nederland op duikt.
Er moet immers voor dat het op de markt gebracht wordt, getest worden.

Daarnaast wijzen recente geruchten er op dat apple de plaats en positie van de knoppen wel eens kan wijzigen.
Daarnaast kan het gedrag/houding van deze persoon ook verklaren dat het om een toekomstige telefoon gaat.

Beste Around kijk voor die geruchten eens hier om het voor jezelf mogelijk te bevestigen:
iPhone4 ceas leak

mvg. dave, almere

Door Tweakers user ieperlingetje, vrijdag 23 september 2011 20:56

Kan het geen namaak iPhone zijn van één of ander chinees merk?

Door Tweakers user _reboot_, vrijdag 23 september 2011 21:08

Misschien is onderstaande een basale aanname, maar ik schiet hem er toch in:

Het lijkt mij ook geen IPhone (4S, 5). Aangezien de oordopjes die aan de telefoon gekoppeld zijn geen Apple dopjes zijn/lijken. Iemand die een IPhone test, krijgt die doppen echt mee om te testen of het naar behoren werkt.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 september 2011 21:08]


Door Tweakers user kami124, vrijdag 23 september 2011 21:31

_reboot_ schreef op vrijdag 23 september 2011 @ 21:08:
Misschien is onderstaande een basale aanname, maar ik schiet hem er toch in:

Het lijkt mij ook geen IPhone (4S, 5). Aangezien de oordopjes die aan de telefoon gekoppeld zijn geen Apple dopjes zijn/lijken. Iemand die een IPhone test, krijgt die doppen echt mee om te testen of het naar behoren werkt.
Of krijgt juist expres een ander merk mee, om zo nog minder opvallen. Zo zelf altijd behoorlijk snel of het de standaard apple oordopjes zijn of niet. (En zwart valt helemaal niet veel op tezamen met een zwarte gsm).

Offtopic: Zelf kijk ik ook altijd wat voor gsm een ander heeft :P.

Door Max van Kempen, vrijdag 23 september 2011 21:51

Ik zit eerder te denken aan een LG Optimus Black ;) zeer dun headphonejack linksboven en rechtsboven als het goed is een powerbutton!

Door Roel, vrijdag 23 september 2011 21:54

En een HP Pre3? Die zijn nauwelijks in het wild te zien, behalve in Nederland dank zij Mobile Tech Center. Ik heb er zelf een en dit vage plaatje lijkt er toch redelijk op.

Door Tweakers user Nilsepils, vrijdag 23 september 2011 21:58

ziet er precies zo uit als de oude iPod touches? alleen dat afschermende gedrag is wel erg verdacht inderdaad! :)

Door Kiwie2, vrijdag 23 september 2011 22:02

Ik zou dan sociaal zijn en vragen; Joh wat een gaaf toestel welk merk? :+
Zal mij echt geen zak interesseren :)

Door yanisun, vrijdag 23 september 2011 22:07

Ik moest denken aan de Meizu MX vooral door de "metalen rand"
http://www.allaboutphones...134406917677/Meizu-MX.jpg, maar dan klopt de volume knoppen niet of wel? Ach misschien toch de "next" iPhone gespot. :9~

Door Tweakers user arnoudwokke, vrijdag 23 september 2011 22:15

@yanisun

Dan heb ik de eerste quadcore-telefoon gespot. Meizu MX is nog niet uit, dus dat zou ook bijzonder zijn. Die metalen rand is qua vormgeving wel wat ik bedoel, maar het metaal en de rest van de behuizing verschilden qua kleur iets minder dan de MX :)

Door evert hendriksen, vrijdag 23 september 2011 22:35

god o god, waar gaat dit allemaal over. Lees een boek, maak muziek, geef je oma wat aandacht, bedrijf de liefde, koop een nokia 6210 en get a life

Door Tweakers user engelbertus, vrijdag 23 september 2011 22:39

en de marketing campagne is gestart?

Door Tweakers user jeroenr, vrijdag 23 september 2011 22:47

edit: (oud nieuws)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 september 2011 22:48]


Door Tweakers user masauri, vrijdag 23 september 2011 23:02

De persoon in kwestie leest dit misschien ook nu, had je misschien beter gewacht en nogmaals geprobeerd op een andere dag?
Edit: Gaan we nu pondjesspotters krijgen?

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 september 2011 23:02]


Door Tweakers user ZpAz, vrijdag 23 september 2011 23:04

Als de iPhone 4 voor de lancering naar buiten ging had hij meestal een jasje aan. Ik schat de kans wel _erg_ klein in dat je een iPhone 5 hebt gespot in Nederland.

Er hangt echt niet een iPhone in elk land rond voor het testen. Aangezien de netwerken over het algemeen allemaal dezelfde standaarden (bijvoorbeeld GSM) hanteren. Iets wat gewoon in eigen land (USA) getest kan worden.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 23 september 2011 23:05]


Door Tweakers user GZFan, vrijdag 23 september 2011 23:04

Volgens mij is het gewoon een ZTE Blade...
Sinds kort bij KPN verkrijgbaar in Nederland; lekker goedkoop btw.

Door Tweakers user Mentalist, zaterdag 24 september 2011 00:29

Ik dacht ook ZTE Blade. Al zou je denken dat arnoud er daar al meerdere van gezien moet hebben?

Door Tweakers user ElektroNeko, zaterdag 24 september 2011 01:36

Ik hoor altijd wat voor mobiel iemand heeft...

Als er iemand naast me gaat zitten en ik hoor uit m'n walkman ineens overdreven telefoonverkeer komen, dan weet ik dat degene naast me een Blackberry heeft. Op flauwere dagen kijk ik die persoon dan aan en zeg ik: "Jij hebt een Blackberry." Mensen schikken zich soms echt lam XD.

En ja, walkman: Zo'n ding waar nog cassettes in gaan :3

Door Tweakers user Dooievriend, zaterdag 24 september 2011 02:04

Uitleggen en vragen: "Hoi, ben van tweakers.net, telefoonspecialist, jouwe ken ik niet, welke is het?"

Antwoordt hij, dan weet je het. Steekt hij het heel snel weg en zegt hij dat het topgeheim is, dan weet je dat het een prerelease is. Either way, je hebt wat meer zekerheid. Wat is nu een journalist die geen vragen durft stellen!?

Door Tweakers user Anoniem: 421162, zaterdag 24 september 2011 02:32

Zwak excuus om het niet te vragen, komt meer over alsof je gewoon graag een beetje interessant probeert te doen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 september 2011 02:32]


Door Tweakers user sypie, zaterdag 24 september 2011 09:22

Been there done that. De iPhone 3G ligt naast bed als wekker en "spelletje-voor-het-slapen gaan. Wat een waardeloos kadaver van Apple als ik heel eerlijk ben. Lang leve de refurbished Nokia!

Wat heeft deze blogpost opgeleverd aan marketinginkomsten?

Werkelijk waar: waarom valt de hele wereld over de waardeloze (ultiem,perfecte) marketing van Apple? Waarom zorgen journalisten als arnoudwokke er voor dat Apple bijna geen geld hoeft uit te geven aan reclame en dergelijke? Wat mankeert mensen?

Veel mensen hebben problemen met de manier van bedrijfsvoeren van Apple en tóch doen ze er zelf keihard aan mee. Ze noemen de naam en het product het liefst zo vaak mogelijk in een blog of nieuwsbericht.

Je had op je klompen nog wel aan kunnen voelen dat een iPhone 5 écht niet buiten de deuren van Apple komt, mits er een onbetrouwbare werknemer mee naar de kroeg gaat. Net als bij andere iDevices zit er altijd een afgeschermde behuizing omheen waardoor je niet kunt zien hoe het product er werkelijk uit ziet of voelt. Lees je de nieuwsberichten zelf niet door hier op Tweakers?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 september 2011 09:27]


Door Tweakers user naarden 4ever, zaterdag 24 september 2011 09:30

Jongens, hoewel ik toegeef dat ik het zelf wel gevraagd zou hebben heeft Arnoud nagedacht en vond het zelf vrij kansloos om het te vragen. Ieder heeft zijn eigen idee over dat soort dingen, verwijt hem dat nou niet! Als hij denkt dat het kansloos was, is dat zijn intepretatie op dat moment en dat mogen we hem niet kwalijk nemen.

Door Tweakers user Jarrean, zaterdag 24 september 2011 09:39

Blade zou goed kunnen, alleen heeft de blade/san francisco wel "ZTE" of "San Francisco" boven het scherm staan, qua 3.5mm jack, knop en volumeregeling en dikte komt het wel overeen met de blade.

Door Tweakers user darkmushy1995, zaterdag 24 september 2011 10:16

lijkt op een zwarte htc.

Door flappiewappie, zaterdag 24 september 2011 10:20

Ziet er uit als een HD2

Door Tweakers user BdK9001, zaterdag 24 september 2011 11:19

Het is geen ZTE Blade/San Francisco, die heeft de power-button in het midden zitten, op het plaatje is te zien dat de power-button rechts van het midden zit. Daarnaast zitten de volume-knoppen van de Blade aan de rechterkant. Ook is de Blade 'maar' 3,5"

Door Tweakers user Jarrean, zaterdag 24 september 2011 11:22

BdK9001 schreef op zaterdag 24 september 2011 @ 11:19:
Het is geen ZTE Blade/San Francisco, die heeft de power-button in het midden zitten, op het plaatje is te zien dat de power-button rechts van het midden zit. Daarnaast zitten de volume-knoppen van de Blade aan de rechterkant. Ook is de Blade 'maar' 3,5"
Inderdaad.. ik denk dat ik straks even langs de opticien ga.

Door Tweakers user Tharulerz, zaterdag 24 september 2011 11:46

Ik snap je argumentatie van het vragen niet goed. Als ik op een trein zit en er vraagt een normaal uitziend persoon aan mij welke telefoon ik vast heb, heb ik er geen problemen mee om te zeggen dat ik de laatste iPhone vastheb, en ik verwacht niet dat hij die ineens uit mijn handen gaat rukken.

Die vraag alleen had je de speculatie van dit alles al kunnen besparen: zegt hij een model dat niet klopt met de specs die je ziet of stopt hij hem gewoon weg, dan weet je dat het om een unidentified gaat, zoniet zou hij gewoon het model gezegd hebben hoor...

Door Tweakers user Sgreehder, zaterdag 24 september 2011 11:54

Je hebt nu een heel verhaal gedaan, maar meer dan onzinnige speculatie is het verder niet. Was je nu naar die meneer gelopen en had je het gewoon gevraagd, dan had je uit de reactie meteen kunnen afleiden wat er nu wel aan de hand was.

Door Tweakers user bn326160, zaterdag 24 september 2011 12:05

Hup uit z'n hand rippen! :'D

Door Tweakers user MicGlou, zaterdag 24 september 2011 13:00

Is het wel een telefoon? Heb je die persoon zien bellen? Misschien is het wel een of andere mp3-speler oid.

Door Tweakers user pingwings, zaterdag 24 september 2011 13:11

Misschien een galaxy ace?
Heeft ook een "metalen" rand, 3.5mm aan de bovenkant (links).
Ook zit de usb poort boven, wat misschien als knop gezien kan worden.

Door Tweakers user magnifor, zaterdag 24 september 2011 14:48

Voel je niet aangevallen maar toch een beetje zwakke journalistiek vertoond door niet te vragen. Na het kijken had je die man even kunnen vragen wat voor telefoon het was. Ik ben van mening dat je in de journalistiek soms onbeleefd en brutaal mag zijn, niet in de zin van om iemand te beledigen maar om achter dingen te komen.

Jammer, maar toch top dat je deze unidentified hand device heb gespot :)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 24 september 2011 14:49]


Door Tweakers user MicGlou, zaterdag 24 september 2011 17:00

@hierboven, je hebt natuurlijk journalisten en journalisten. Zoals Arnoud ook al uitlegd is hij voornamelijk een reviewend journalist, hij bekijkt producten voor een bepaalde periode en geeft daar dan zijn mening over. Dat is een compleet ander journalist dan het interviewende soort. Het zal in Arnoud zijn vakgebied niet vaak voorkomen dat hij een smartphone een vraag stelt...

Door Tweakers user Jasper Janssen, zaterdag 24 september 2011 17:43

Wat betreft die volumeknoppen: Op hetzelfde hoesje voor de 4 staat een vergelijkbaar plaatje. Blijkbaar hebben de makes van dat hoesje het leuk gevonden om alle distinguishing features aan 1 kant te plempen zodat ze de rest wegsnijden kunnen, en dat hoeft dus helemaal niet te betekeken dat de komende iPhone(s) daadwerkelijk hun knoppen aan de verkeerde kant hebben.

Door Lars, zaterdag 24 september 2011 21:09

Alcatel OT-990?

Door Tweakers user AMD1800, zondag 25 september 2011 09:20

Ik gok dat het een Xiaomi Phone is. plek van het jack klopt, aanknop ook volgens mij, volumeknoppen ook ( kijk bij de disassembly-link in de SP om het zelf nog eens na te gaan.). Ook een zilveren rand. Alleen is ie iets dikker. Het zou wel goed zijn als dit xo is en die man een tester was voor een provider. Zou toch betekenen dat de kans groot is dat die telefoon in NL verkocht zal gaan worden.

Edit: en de volgende keer gewoon schaamteloos een filmpje maken van die dude en ook gewoon zodat hij het wel opmerkt. Dan hebben we de volgende keer meer beeldmateriaal, mits je camera in je telefoon wat meer kan dan die foto die je hier hebt.

Edit 2: Overigens, in het filmpje dat op de 1e pagina van het topic op Tweakers over de Xiaomi Phone, zie je bovendien dat de telefoon aan de kant van het scherm geen logo heeft.

[Reactie gewijzigd op zondag 25 september 2011 10:38]


Door Tweakers user Wietsee., zondag 25 september 2011 13:59

Hahahahha, zag ik een iPhone 5? 8)7

[Reactie gewijzigd op zondag 25 september 2011 14:00]


Door Tweakers user kmsch, zondag 25 september 2011 16:09

Ik denk eigenlijk dat het gewoon een DealExtreme telefoontje was of iets dergelijks. Een neppert uit China.

Door Tweakers user Kaalus, zondag 25 september 2011 20:05

Die tic heb k nou dus ook, en dan als het een android is nog kijken of ie geroot is en custom roms draait ook :P best maf eigenlijk }:O
Geen idee wat voor toestel het is, zou een iphone er niet wat beter afgewerkt uitzien? (voor zover de foto duidelijk is)
HTC lijkt me niet te zijn, ZTE ook niet want die heeft het logo boven het scherm.
Die Xiaomi Phone zou het best een kunnen zijn, of een Samsung ook nog wel denk ik zo.

Door Tweakers user Mentalist, zondag 25 september 2011 22:31

magnifor schreef op zaterdag 24 september 2011 @ 14:48:
Voel je niet aangevallen maar toch een beetje zwakke journalistiek vertoond door niet te vragen. Na het kijken had je die man even kunnen vragen wat voor telefoon het was. Ik ben van mening dat je in de journalistiek soms onbeleefd en brutaal mag zijn, niet in de zin van om iemand te beledigen maar om achter dingen te komen.
Je kan er misschien een beetje omheen lullen? Eerst vraag je "hee, mooie telefoon, welk merk is dat?" en als hij je dan raar aankijkt leg je uit dat je zelf naar een nieuw mobieltje op zoek bent en dat je ook altijd naar het uiterlijk kijkt.

Door Tweakers user Pixeltje, maandag 26 september 2011 08:07

W3ird_N3rd schreef op zondag 25 september 2011 @ 22:31:
[...]

Je kan er misschien een beetje omheen lullen? Eerst vraag je "hee, mooie telefoon, welk merk is dat?" en als hij je dan raar aankijkt leg je uit dat je zelf naar een nieuw mobieltje op zoek bent en dat je ook altijd naar het uiterlijk kijkt.
Lol, als die kerel inderdaad een prototype bij zich heeft, of aan het testen is voor een provider oid, dan mag hij dat echt niet zo snel toegeven hoor. Verzint wel een of andere smoes ofzo. Arnoud schreef al dat de man een beetje paranoide was met zijn telefoon, elke keer als er iemand kijkt 't ding wegstoppen enzo. dan gaat hij je niet doodleuk antwoorden ;)

Door Tweakers user pythagorasABC, maandag 26 september 2011 23:56

- Het scherm was niet afleesbaar vanaf de zijkant of schuin vanaf de bovenkant <- vooral dit vond ik heel vreemd. Misschien een screenprotector?
Ik heb volgens mij een keer op Tweakers.net gelezen dat apple een patent had aangevraagd over een scherm dat van de zijkant niet kon worden bekeken. Dit zou er op wijzen dat het een iPhone zou kunnen zijn.

Door Tweakers user Mentalist, dinsdag 27 september 2011 05:03

Pixeltje schreef op maandag 26 september 2011 @ 08:07:
[...]


Lol, als die kerel inderdaad een prototype bij zich heeft, of aan het testen is voor een provider oid, dan mag hij dat echt niet zo snel toegeven hoor. Verzint wel een of andere smoes ofzo. Arnoud schreef al dat de man een beetje paranoide was met zijn telefoon, elke keer als er iemand kijkt 't ding wegstoppen enzo. dan gaat hij je niet doodleuk antwoorden ;)
Mja kwenie. Of hij zegt gewoon "ja heb ik op wee wee wee punt diel ekstriem punt kom gekocht".

Waarom hij dan paranoïde was weet ik niet, je hebt ook mensen die altijd zo zijn.
pythagorasABC schreef op maandag 26 september 2011 @ 23:56:
Ik heb volgens mij een keer op Tweakers.net gelezen dat apple een patent had aangevraagd over een scherm dat van de zijkant niet kon worden bekeken. Dit zou er op wijzen dat het een iPhone zou kunnen zijn.
Dat heet toch gewoon TN? :+

Door Tweakers user Magnetra, dinsdag 27 september 2011 17:43

Lang leve de 3310 ... :p

Door Tweakers user Mentalist, woensdag 5 oktober 2011 15:11

En Arnoud? Zag je nou een iPhone 5?

Door Tweakers user Gerjannn, dinsdag 8 november 2011 13:37

Dit is wel heel veel fantasie denk ik. Hoe zag de software eruit? Chinese telefoons kunnen inderdaad ook best een mooi uiterlijk hebben. Wordt gewoon wachten op de release, wat nog zwaar lang duurt.. }>

Door iPhone, dinsdag 20 december 2011 16:47

Als ze hier al aan begonnen zijn, zullen ze dit toch niet zomaar bekend maken?

Reageren is niet meer mogelijk