Ceci n'est pas un Torch...

Door arnoudwokke op woensdag 3 augustus 2011 11:50 - Reacties (1)
Categorie: -, Views: 2.583

Zo kan input worden gegeven op de Torch 9810 via het 3,2"-touchscreen, via de knoppen en het touchpad, of via het toetsenbord, dat kan worden uitgeschoven. Het scherm heeft een resolutie van 640x480 pixels.
De Torch 9860 is een full-touch-smartphone met een 3,7"-scherm met een resolutie van 800x480 pixels.
RIM presenteerde vanmorgen een handvol nieuwe BlackBerry's. Maar zo simpel als de naamgeving ooit was bij RIM, is het niet meer.

Enige tijd geleden wist je door de naam wat voor toestel het was: een Curve is een goedkope BlackBerry met volledig qwerty-toetsenbord, een Bold is een luxere uitvoering met mooiere materialen, een Pearl is een goedkopere versie zonder volledig toetsenbord en een Storm heeft helemaal geen toetsenbord, maar een touchscreen.

In mei zagen we al een Bold 9900 met touchscreen en toetsenbord. En nu hebben we twee nieuwe Torches: eentje met uitschuifbaar toetsenbord, eentje volledig zonder hardwarematig toetsenbord. En ze heten Torch 9810 en 9860.

Zulke benamingen zijn meestal het gevolg van interne compromissen vanwege conflicten over naamgevingen. Maar wie later dit jaar in de winkel komt en van niets weet, zal ongetwijfeld ernstig in de war raken van al die namen en nummers die bij RIM inmiddels meerdere betekenissen hebben...

Edit 12:53: Ik krijg net het persbericht van RIM binnen en de insteek daarvan is opvallend: eerst weidt het bedrijf uit dat het een grote lancering is met 225 provider van over de hele wereld. Vervolgens gaat het persbericht een paar alinea's over BlackBerry 7 en de allang aangekondigde Bold 9900. Pas op het einde komt kort het echte nieuws - de nieuwe Torches - ter sprake.

Dit persbericht lijkt me tekenend voor hoe RIM in de wereld staat: de providers zijn de voornaamste klanten, niet die miljoenen BlackBerry-gebruikers. Daarna is de software het belangrijkst: RIM moet mee met concurrenten als iPhone en Android en probeert dus enthousiasme te creëren voor het stervende platform. En op de laatste plaats komt de nieuwe hardware, waaronder een BB met grootste touchscreen ever.

Beter was geweest de opbouw om te draaien: wow, hier zijn twee nieuwe BlackBerry's, waarvan een met groot touchscreen en modernere hardware dan we tot nu toe gebruikte. En het maakt niet uit waar je woont, je kunt hem altijd kopen: wij lanceren deze toestellen over de hele wereld dankzij samenwerking met 225 providers. De nieuwe BB's werken op fantatische, snelle BlackBerry 7-platform, waardoor je veel sneller kunt werken.

Volgens veel analisten wacht RIM een snelle afkalving van het marktaandeel. Niet zo gek, als je je focust op providers en niet op gebruikers en je communicatie zo matig afhandelt.

Volgende: IE voor dommen? HOAX 08-'11 IE voor dommen? HOAX
Volgende: T-Mobile zegt: ga maar voipen en WhatsAppen! 08-'11 T-Mobile zegt: ga maar voipen en WhatsAppen!

Reacties


Door Tweakers user Soldaatje, woensdag 3 augustus 2011 12:36

Een goeie winkel legt het je dan even uit. :)

Reageren is niet meer mogelijk