Demo van spraakassistent Hound (van SoundHound)

Door arnoudwokke op donderdag 4 juni 2015 17:49 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 6.471

Vanmiddag heb ik Hound kunnen proberen, de app van de makers van Soundhound die snel en accuraat werkt in de video van Hound zelf.

Maar werkt hij echt zo goed?

Het korte antwoord: ja en nee.

Het lange antwoord: ja, als je precies vraagt waar Hound tot nu toe voor is gemaakt, is het indrukwekkend, relatief snel - niet zo snel als de video van Hound zelf doet vermoeden, maar toch zeker even snel als de oplossingen van Google, Apple en MIcrosoft en met sommige antwoorden sneller.

Maar als je buiten de gebaande paden gaat, wordt het al snel minder. Zo kan hij prima hotelkamers vinden in een bepaalde stad en op basis daarvan gaan selecteren, maar toen ik 'the cheapest one' vroeg (wij blijven Hollanders, nietwaar ;)?), bleek hij mij de duurste voor te schotelen.

Met andere zoektermen bleek hij helemaal niets te kunnen en me door te verwijzen naar een Google-search. En soms verstond hij me gewoon verkeerd en zocht hij dus op de onjuiste zoektermen.

Voor een eerste testversie is het zeker een indrukwekkende app, als je nagaat dat Hound niet de mankracht kan hebben die Apple, Google en MIcrosoft wel hebben. Er is nog veel ruimte voor verbetering, maar het is een veelbelovende app en het is goed dat een kleinere partij de grote, gevestigde namen op dit gebied op de hielen

Volgende: Mobiel internet traag in Nederland? 06-'15 Mobiel internet traag in Nederland?
Volgende: Mijn volgende telefoon 04-'15 Mijn volgende telefoon

ReactiesDoor Tweakers user Evest, donderdag 4 juni 2015 22:37

Maar hoe moet dat dan als je een verticaal scherm filmt? :P
Als je een verticaal scherm horizontaal filmt heb je evenveel/weinig info als dat je een verticaal scherm verticaal filmt, alleen zo boet je minder in op resolutie ;)

Door Tweakers user Pataar, donderdag 4 juni 2015 23:36

Ik heb gewoon lekker volledig beeld. Een voordeel van Windows Phone, hij herkent de zwarte balken. Of iets in die richting.

Even ontopic:
Hebben wij dit nu nodig? Zijn er niet gewoon al genoeg alternatieven voor spraak assistenten? Ieder groot smartphone OS heeft zijn eigen assistent, waarom moeten er dan nog andere bedrijven zijn die zoiets ook maken.
Ze kunnen allemaal simpel weg gewoon hetzelfde, met hier en daar leuke grapjes of toch net weer één spraak commando meer.

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 5 juni 2015 07:04

Pataar schreef op donderdag 04 juni 2015 @ 23:36:
[...]


Ik heb gewoon lekker volledig beeld. Een voordeel van Windows Phone, hij herkent de zwarte balken. Of iets in die richting.

Even ontopic:
Hebben wij dit nu nodig? Zijn er niet gewoon al genoeg alternatieven voor spraak assistenten? Ieder groot smartphone OS heeft zijn eigen assistent, waarom moeten er dan nog andere bedrijven zijn die zoiets ook maken.
Ze kunnen allemaal simpel weg gewoon hetzelfde, met hier en daar leuke grapjes of toch net weer één spraak commando meer.
Concurrentie houdt elkaar scherp.

Google Now is heerlijk qua alles bij elkaar puzzelen. Ik hoef bijv nu alleen Liverpool in te tikken, en hij weet dat ik een PDF met boardingpass in mijn mail heb. Hij toont automatisch mijn vluchtnummer, mijn gate en zelfs de route ernaartoe met de trein wordt voorgesteld.

En daarvoor heb ik niks hoeven doen.

Hetzelfde met sneakers bestellen. Zodra ik de mail binnen heb, hoef ik hem niet eens te lezen. Now weet toch al wanneer de sneakers binnenkomen op mijn adres.

Door Tweakers user himlims_, vrijdag 5 juni 2015 10:18

VVS :N kijk die shit niet eens

Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 5 juni 2015 11:27

Ik vind zoiets enorm zwaar overroepen. Alles hangt af van wat je in beeld wenst te brengen, en als dat een telefoon in porter modus is (zoals een telefoon standaard gehouden word) lijkt het mij nog altijd het interessantste om het toestel waarmee je dat doet ook zo te houden.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 5 juni 2015 13:39

Nee VVS is niet altijd geslaagd, maar wellicht is het in dit geval/ in bepaalde omstandigheden wel acceptabel.

Ik wil je bij deze voorstellen aan Shou TV. Een app om te registreren wat er op je scherm wordt weergegeven.

Download hem hier: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oxa7.shou

Het filmpje van dit bericht is hier terug te vinden:
https://youtu.be/ka8Fwz0dtVs

(Geluid kan gewoon worden opgenomen, maar ik ben momenteel aan het werk, dus staat het geluid van media op de telefoon uit.)

Op mijn mobiel niet goed zichtbaar, want het scherm draait niet goed mee in full-screen mode.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 5 juni 2015 13:47]


Door Tweakers user SeenD, vrijdag 5 juni 2015 22:06

Ik snap niet waarom Youtube de videoplayer ook niet gewoon verticaal maakt voor dit soort filmpjes. De interface van youtube is ook gewoon verticaal.
En veel filmpjes kijk ik ook op mn telefoon dus verticaal vind ik wel best.

@soundhound, is dat een private beta? Of kan ik hem al downloaden?

Reageren is niet meer mogelijk